Over

We Love Festival Food

68 jaar oud staal en lekkere verse gehaktballen

Mensen beginnen spontaan te glimlachen en te zwaaien als Eric met z’n bakfiets door Rotterdam rijdt. Het is dan ook een mooi gezicht om de 68 jaar oude en zelf volledige gerestaureerde bakfiets te zien met deze nieuwe functie. Als ze vervolgens hun tanden zetten in een van de broodjes bal zijn ze nog enthousiaster.

Toeters & Ballen is een volledig zelfstandig functionerend no-nonsene streetfood-/festivalfood-etablissement. De simpele, maar o zo lekkere broodjes bal zijn niet te versmaden en de bakfiets is een mooie aandachtstrekker. De ballen zijn altijd vers gemaakt evenals de sauzen en supplementen. Vers = lekker! Eric is te vinden op festivals, feestjes, borrels, trouwerijen en ga zo maar door. Een opdracht aan de andere kant van het land is geen probleem, de kar gaat zo in zijn bus.

 

Eric renovatie bakfiets

Schermafbeelding 2016-03-30 om 17.08.47

CHEF SUR VÉLO

Goed eten en fietstechniek. Twee zaken waar Toeters & Ballen eigenaar Eric La Croix vol voor gaat. Al van kleins af aan is Eric bezig met fietstechniek wat vaak resulteerde in creatieve constructies zoals een fiets met 3 wielen en 2 sturen of een fiets met een mini-achterwiel. Hij begon zijn werkende leven als producer in de evenementenindustrie waarbij hij de co-productie deed voor o.a. de Dance Parade, Ferry Corsten aan de Maas en was floor-manager bij Off-Corso. Het is dan ook niet gek dat Eric werd gevraagd om bedrijfsleider te worden van Zuid-Hollands grootste mountainbike- en wielrenwinkel.

Na dit 4 jaar te hebben gedaan stortte Eric zich op zijn andere liefhebberij: FOOD! Als sinds 2011 werkt Eric in de Rotterdamse horeca. Kennis van wijn, eten en mensen op een juiste manier bedienen zijn zaken die bij Eric hoog in het vaandel staan.

Nog steeds maakt Eric zijn eigen fietsen die menig hipster niet zou misstaan. In 2014 besloot Eric zijn 2 talenten te verenigen en zijn eigen weg in te slaan door een no-nonsense streetfood-/festivalfood-etablissement te starten zonder teveel toeters en bellen wat resulteerde in Toeters & Ballen.

Food en Fietsen zit in de familie

Zowel de overgrootvader (moeders kant) als de grootvader (vaders kant) van Eric hadden allebei een kruidenierswinkel. De boodschappen werden als extra service rondgebracht op de mandfiets.
DSC_0310web
Grootvader in Pijnacker.

Opa met aanhangertje_web
Overgrootvader in de landerijen van Delft.