10 tips voor verdomd lekkere gehaktballen


10 tips voor verdomd lekkere gehaktballen

Wil jij ook thuis echt lekkere gehaktballen maken? Foodtruck chef Eric La Croix van Toeters & Ballen is de beroerdste niet en geeft 10 tips zodat je altijd een lekkere bal op je bordje kan toveren! Eric staat met zijn zelf gerestaureerde bakfiets op tientallen foodtruck events, familie/vrienden feestjes, trouwerijen en bedrijfsfeesten. Boek nu ook Toeters & Ballen op jouw feest of neem contact op!

Food_NLCCC_-2-683x1024

De 10 tips:
1. Kies voor half-om-half gehakt van de Keurslager. Hoe verser, hoe beter
2. Mix 1 ei, 3 gram zout en 65 gram paneermeel op 500 gram gehakt
3. Varieer met extra toevoegingen zoals nootmuskaat, sambal, franse mosterd en/of een zeer fijngesneden uitje
4. Voor een oosters tintje voeg je Ketjap manis, Gebakken uitjes en knoflook toe. Serveer met homemade pindasaus
5. Italiaanse ballen? Voeg gesneden zon- gedroogde tomaten, tijm, salie en 1 flinke knoflookteen toe. Braad ze kort en gaar ze in een bouillon van 1 blik gepelde tomaten + 0.5 blik water en 1 bouillonblokje
6. Druk het plakkerige (niet te natte) gehakt stevig aan en draai ballen zonder breuklijnen
7. Laat de rauwe ballen 30 minuten gekoeld opstijven in de koelkast
8. Braad ca. 10 minuten in dikke pan met olie en gaar ze rustig door ze volledig onder water te zetten met 1 a 2 rundvleesbouillonblokjes (wordt jus) in een krappe pan
9. Als de ballen stevig aanvoelen zijn ze gaar (na ca. 20 min) of gebruik een kerntemperatuurmeter: 72°c
10. Serveer op een kadetje als lunch of avondmaal lekker met gebakken aardappels met spek. maak bijv. een saus van ketchup, worcestersaus en een beetje ketjap.

Eet smakelijk!

Wil je ook verdomd lekkere broodjes bal op je feestje, festival of evenement? Klik dan hier en bekijk onze opties!

DSC_0424

 

 

De tips zijn ook als flyer te krijgen. Op te halen als weer ergens staan!
Design & Fotografie door: NLCCC

Flyer_small

 

Flyer_small24

 

 

+ There are no comments

Add yours